Stalen kozijnen, puien en deuren

Stalen deuren, kozijnen en puien worden tegenwoordig steeds vaker ingezet bij nieuwbouw en renovatie. Vooral in het hogere segment wordt gebruik gemaakt van de veelzijdigheid en strakke, stoere uitstraling van staal. Misschien denk je in eerste instantie aan een industrieel pand als je aan een stalen deur denkt. Maar in moderne designhuizen zie je ook steeds meer moderne stalen kozijnen, schuifpuien en deuren.

Waarom stalen kozijnen?

Stalen deuren en kozijnen zijn duurder in aanschaf dan houten deuren, maar wel vele malen duurzamer. Daarnaast speelt veiligheid steeds meer een rol. We leven nu eenmaal in een tijd waarin de veiligheid van onze huizen en bedrijven en de veiligheid van onze gezinnen onze eerste zorg is. Inbraken nemen toe en het aanbrengen van bepaalde veranderingen in onze huizen is soms meer een noodzaak dan een luxe geworden. Een van de eerste veranderingen die op de lijst staan als je overweegt om de veiligheid te verhogen, zijn je kozijnen, puien en deuren. Maar ook zijn er tal van esthetische overwegingen te bedenken waarom staal zo’n prachtig materiaal is voor gebouwen. Hoewel bijvoorbeeld houten deuren al vele generaties lang de norm zijn, kunnen ze na verloop van tijd verzwakt en verweerd raken. Het hebben van uitstekende deursloten is nu eenmaal waardeloos als je deuren en kozijnen verzwakt zijn. Wanneer dit het geval is, wordt vervanging dringend noodzakelijk, en er is geen betere vervanging dan een stalen deur met deurkozijn of pui.

Wat kosten stalen kozijnen?

Stalen kozijnen kosten wat meer dan andere soorten kozijnen bij de aankoop, maar gaan erg lang mee en vragen bijna geen onderhoud.

👉 De kosten variëren van een eenvoudig ontwerp voor een klein raam rond de €1.150 tot een groot kozijn €2.590. Afhankelijk van jouw eigen design idee kun je alle kanten op.

Stalen kozijnen zijn ideaal voor commerciële locaties. Bovendien kunnen ze een brandveiligheid classificatie krijgen, wat door sommige verzekeraars op prijs wordt gesteld. Laten we een paar belangrijke punten in gedachten houden als je je bedrijf of je huis mooier en veiliger wilt maken.

  • Hoewel stalen deurkozijnen duurder lijken dan hout, worden ze op de lange termijn een betere investering. Dat komt omdat hun levensverwachting veel hoger is dan die van hout. Voor een stalen kozijn zelfs maar tekenen van verwering begint te vertonen, zal je minstens twee keer van houten kozijn moeten wisselen.
  • Aan de andere kant is er de kwestie van de esthetiek. Tegenwoordig kunnen stalen kozijnen juist een extra frisse, slanke design look geven aan een strak ontworpen huis of gebouw.
  • Het onderhoud is ook gemakkelijker en goedkoper voor stalen kozijnen, omdat ze alleen een laagje verf nodig hebben om er jarenlang goed uit te zien.
  • De keuze voor stalen kozijnen wordt een makkelijke beslissing als je beseft hoe moeilijk het is om een deur met een stalen kozijn te forceren. Daarnaast zullen sloten efficiënter functioneren en je kunt erop vertrouwen dat je familie of je bedrijfspand veilig is, zelfs als je niet in de buurt bent.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Stalen kozijnen binnen

zwarte stalen kozijn binnenshuis

Wanneer je op zoek bent naar stalen kozijnen voor binnen, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een oude verbouwde boerderij, waarbij lichtinval een grote rol kan spelen. Klassieke stalen ramen zijn dezelfde ramen die er al zijn sinds het begin van de jaren 1900. De ramen hebben dunne lijnen en veel open raamruimte om de zon in elke kamer te laten schijnen. Door het gebruik van stalen kozijnen binnen kun je het licht op een speelse manier van de ene kamer naar de andere brengen. En het fijne is, dat je met deze klassieke ramen een super strak interieur kan realiseren, maar ook de warmte en gezelligheid van een knus boerderij-achtig gevoel. Een enorme kantoortuin in een modern kantoorgebouw krijgt enorme flair met stalen kozijnen voor binnen. Zo veelzijdig zijn stalen ramen.

Stalen kozijnen buiten

Stalen kozijnen voor buiten zijn uitstekend geschikt voor zeer warme zomers en zeer koude winters. Het voordeel van stalen kozijnen is dat deze ramen de opbouw van vorst en condensatie voorkomen. Stalen kozijnen zijn zeer energiezuinig; je hoeft dus geen schoonheid meer op te offeren voor een lagere energierekening! Ben je op zoek naar zwarte stalen kozijnen voor je bedrijfspand of je huis, dan vind je online enorm veel informatie. Ze zijn geschikt voor nieuwbouw alsook voor renovatie projecten. Bekijk de vele galerijen of catalogi om inspiratie op te doen en ga met jouw project zo snel mogelijk aan de slag!

Stalen ramen

Er zijn tal van ontwerpen voor bijvoorbeeld een winkelpui of stalen ramen. Stalen ramen laten aan de binnen- en buitenzijde van de winkel natuurlijk licht binnen, terwijl ze ook geweldig zijn voor de veiligheid. Veel architecten gebruiken op bouwtekeningen standaard stalen ramen voor zowel commerciële gebouwen als op nieuwbouw villa’s. Met alle raamopties hebben veel bedrijven expertise in huis om de stalen ramen te installeren waar jouw huis of bedrijf het meest van profiteert.

Stalen schuifpuien

Een van de meest opvallende kenmerken in een woning of bedrijfsruimte is de dagelijkse lichtstroom in het hele interieur. Er wordt veel aandacht besteed aan de plaats waar de natuurlijke verlichting een ruimte binnenkomt: de ramen. En vaak kunnen we binnen wat extra licht gebruiken. Daarom wordt er vaak bij het ontwerp een stalen schuifpui ingezet. Een stalen schuifpui zorgt voor een luxe uitstraling. Stalen schuifpuien worden vaak gebruikt bij het verbouwen van een oude boerderij tot luxe villa. Ze vormen een elegante opening voor natuurlijk licht, terwijl ze de structurele integriteit en de energie-efficiëntie verhogen. Grote stalen puien vereisen deskundige, ervaren vakmensen om correct te worden geïnstalleerd. Door de grootte en het gewicht van sommige stijlen van puien is vaak geavanceerde apparatuur nodig om de stalen glazen pui op de juiste manier te installeren.

⇒ Vergelijk vrijblijvend prijzen

Nadelen stalen kozijnen

Staal is super sterk, maar heeft ook z’n zwakkere kant.

Staal is gevoelig voor corrosie. Bij het juiste onderhoud wordt corrosie voorkomen. Dat betekent dat je het staal altijd moet voorzien van een beschermende lak, en eens in de paar jaar de kozijnen moet schuren en ontvetten, en van een nieuwe laklaag moet voorzien.

Daarnaast zijn stalen kozijnen duurder in aanschaf dan houten of kunststof kozijnen.

Voordelen stalen kozijnen

Stalen kozijnen leveren je een besparing op. Deze besparing is wel een besparing op lange termijn. Denk maar eens aan een oud pand in een grote stad. Vaak zitten daar nog de stalen ramen in die er in de jaren dertig van de vorige eeuw zijn geïnstalleerd. Die gaan dus al bijna honderd jaar mee. Dat kun je met hout en kunststof wel vergeten. De duurzaamheid van staal is niet te overtreffen.

Een ander voordeel is het design element. Zoals al eerder vermeld kun je een enorm strak interieur accentueren met stalen kozijnen, maar juist ook een knus huis. Dat is een bijkomend voordeel, je kunt met staal alle kanten op als het op design aankomt. Ga daarom in overleg met je kozijnen specialist. Zij werken met je samen om inzicht en suggesties te geven over je visie op je huis of commerciële ruimte. Als je te weinig inspiratie hebt, maak je dan geen zorgen. Een gespecialiseerd bedrijf zal je te allen tijde bijstaan met raad en daad.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vraag een offerte aan
1. Welk type kozijnen zoek je?

2. Hoeveel kozijnen zou je graag laten plaatsen of vervangen?

3. Beschrijf je project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.