Stalen puien: trends, prijzen en tips

Ben jij een woning in een strakke, moderne stijl aan het bouwen of verbouwen en is de tijd om de kozijnen uit te kiezen aangebroken? Voorzie je woning van extra veel lichtinval door stalen schuifpuien met extra smalle profielen te plaatsen. Benieuwd naar de mogelijkheden, kosten en kenmerken van deze kostbare schuifpuien met een industriële look? Lees het allemaal in onderstaand artikel!

Stalen pui kosten

Stalen schuifpuien staan bekend om hun relatief hoog prijskaartje. Dit is te wijten aan de klasse die dit soort schuifpuien uitstralen en heeft voorts ook te maken met hun lange levensduur. Toch zijn er verschillende factoren die de uiteindelijke kosten voor een stalen schuifpui, sterk kunnen beïnvloeden.

Je betaalt voor het laten plaatsen van stalen schuifpuien rond de 4.000 tot 5.300 euro.

Soort stalen schuifpui

Kiepschuifpui: Een kiepschuifpui is een kozijn dat je zowel in schuif- als in kiepstand kunt zetten. De kiepstand is ideaal om frisse wind door de ruimte te laten waaien zonder dat er ongedierte binnen kan komen tijdens het ventileren. Een kiepschuifpui kan enkel geïnstalleerd worden in openingen van maximaal 3 meter breed. De stalen kiepschuifpui is een pak goedkoper dan een hefschuifpui maar is dan ook lastiger te bedienen.

Hefschuifpui: Wanneer je de term “standaard schuifpui” hoort, heeft men het in feite over een hefschuifpui. Stalen hefschuifpuien kan je snel en eenvoudig bedienen door middel van een hendel en ze zijn perfect voor grote openingen vanaf 3 meter. Bovendien zijn ze voorzien van een lage opstap en hebben ze een inbraakwerend effect. Voor al dit extra comfort moet je bijgevolg wel wat dieper in de geldbuidel tasten dan het geval is bij een kiepschuifpui.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Formaat van een stalen schuifpui

schuifdeurStalen schuifpuien bestaan in alle denkbare afmetingen en komen daarnaast in drie verschillende indelingen voor. Afhankelijk van jouw eigen smaak, budget en beschikbare plaats, kan je gaan voor een 2-, 3- of 4-delige stalen schuifpui waarbij je zelf het aantal vaste en het aantal bewegende componenten kunt bepalen. Zo kan een 4-delige stalen schuifpui bijvoorbeeld bestaan uit 2 vaste en 2 bewegende panelen maar 1 vast en 3 bewegende panelen of 4 bewegende panelen, is ook gewoon mogelijk. Hoe hoger het aantal (bewegende) componenten, hoe hoger het kostenplaatje.

Dikte van het glas van de stalen schuifpui

Hoewel we het hebben over een stalen kozijn, bestaat dit soort raam voor het grootste gedeelte uit glas. De prijs van glas gaat de hoogte in naarmate de dikte van het glas toeneemt. Wil jij een schuifpui plaatsen tussen 2 binnenruimtes? Dan volstaat enkel glas dat een lagere prijs heeft. Is de schuifpui bedoeld om je van de woonkamer naar de tuin te begeven? Dan is het nodig om je kozijn van dubbel of zelfs driedubbel glas te voorzien om tegemoet te komen aan de wisselende weersomstandigheden hier bij ons in Nederland. Ook wordt het tegenwoordig sterk aangemoedigd om voor een goede isolatiewaarde te kiezen.

Merk van de stalen schuifpui

Het spreekt vanzelf dat je meer betaalt voor een gerenommeerde merknaam dan voor een eerder onbekend merk. In het algemeen zijn stalen puien met slanke profielen het duurste omdat deze zorgen voor een optimale lichtinval. Geef jij de voorkeur aan een kozijn met een iets breder profiel? Stalen schuifpuien zijn de dag van vandaag verkrijgbaar in alle mogelijke ontwerpen.

Arbeidskosten

Hoe meer werkuren, hoe hoger het bedrag op je eindfactuur, dat geldt voor eender welke klus. En dat is voor het plaatsen van stalen puien dan ook niet anders. Het totaal aantal werkuren stijgt in evenredigheid met het totaal aantal te plaatsen schuifpuien en de complexiteit hiervan. Gaat het om een enkele 2-delige schuifpui of heb jij een vakman ingehuurd voor de professionele installatie van 3 stalen schuifpuien die ieder uit 4 componenten bestaan? Een klein, eenvoudig karwei is logischerwijze sneller uitgevoerd dan een tijdrovend, ingewikkeld werk. Een ander element dat invloed uitoefent op de arbeidskosten, zijn de voorrijkosten. Hoe ver woon jij van de raamspecialist die je ingeschakeld hebt en welke standaard transportkosten rekent hij aan?

Hoewel de kosten voor een stalen schuifpui van bovenstaande factoren afhangen, geven we je toch graag een realistisch idee.

Bij de gemiddelde raamspecialist moet je rekenen op een kost tussen de € 1.800 en de € 7.500 per schuifpui.

De kost leunt eerder tegen het maximumbedrag aan als het gaat om een grote 4-delige hefschuifpui met veel bewegende componenten terwijl je voor een kleine kiepschuifpui die slechts uit 2 panelen bestaat, rond de € 1.800 zult betalen.

⇒ Vergelijk gratis offertes !

Stalen pui buiten

Stalen puien mogen dan wel aanzienlijk duurder zijn als houten kozijnen, toch worden ze steeds meer en meer aangewend als buitenpui en dat heeft zo zijn redenen:

Uitmuntende thermische en akoestische isolatie

schuifpui

Niet enkel door muren, vloeren of daken te isoleren, kan je je woning beschermen tegen koudebruggen en ongewenste geluiden afkomstig van buitenaf. Ook door te kiezen voor stalen buitenpuien, geef je jouw pand ogenblikkelijk een respectabele meerwaarde. De dichtheid van staal zorgt er enerzijds voor dat geluiden niet naar buiten toe kunnen ontsnappen en anderzijds krijgen storende omgevingsgeluiden en koude vlagen geen kans om tot binnen door te dringen.

Onbeperkte mogelijkheden

Staal is een uiterst sterk materiaal dat jarenlang meegaat. Wil jij graag een dubbele deur of dacht je aan een kiepschuifpui met een smal profiel dat extra veel licht doorlaat? De stijf- en stevigheid van staal maakt alles mogelijk, ook voor buiten.

Stalen pui binnen

Wil jij jouw woning of bedrijfspand een unieke uitstraling geven die perfect aansluit op een modern interieur? Plaats binnen stalen ramen, deuren of zijpanelen op maat en geniet tot wel 50 jaar lang van deze exclusieve look!

De nieuwste trend: de industriële pui in huis

Wie helemaal in de ban is van woningen met een “loftachtige look”, gaat best voor een industriële schuifpui. Deze schuifpuien worden voornamelijk afgewerkt in donkere kleuren zoals zwart, grijs of antraciet en zijn verdeeld in smalle panelen met een maximale breedte van één meter. Een industriële pui geeft een druk karakter aan je ruimte en dient met het oog op de juiste lichtinval, gecombineerd te worden met een vloer in een lichte kleur. Ga nooit zomaar in zee met de eerste de beste aannemer. Vraag gratis offertes aan bij meerdere firma’s, vergelijk en neem dan een beslissing.

Voordelen stalen puien

Lange levensduur: Schuifpuien in staal hebben een gemiddelde levensduur van 50 jaar.

Stralen klasse en elegantie uit: Staal staat erg chique en komt volledig tot zijn recht in een elegante woning of een ultramodern bedrijfsgebouw.

Inbraakveilig: Stalen puien kunnen moeiteloos geïnstalleerd worden in combinatie met materialen die voor extra veiligheid zorgen. Denk maar aan glaslatten, bijzetsloten of extra dik sluitwerk.

Oneindige mogelijkheden: Stalen kozijnen bestaan in alle kleuren, ontwerpen en groottes. Je hebt de keuze uit kiep- of hefschuifpuien bestaande uit 2 of meerdere panelen.

Brandwerend: Omdat staal een vrij dik materiaal is, duurt het erg lang voordat het in brand vliegt. Puien vervaardigd uit hout of kunststof, vatten veel sneller vuur.

Uitstekende isolator: Aangezien stalen puien afgewerkt kunnen worden met verschillende glassoorten, functioneren ze uitstekend als warmte- én als geluidsisolator.

Meerwaarde voor het pand: Omdat staal een duur materiaal is dat voor tijdloze klasse staat, leidt de aanwezigheid van één of meerdere staalpuien, tot een verhoogde marktwaarde van je pand.

Optimale lichtinval: Staal is zeer stevig met als gevolg dat zelfs een smal profiel probleemloos grote glaspartijen kan dragen die optimale lichtinval garanderen.

Geschikt voor nieuwbouw- en renovatiewoningen: Wil je een oude boerderij renoveren of heb je pas een knappe loft gekocht in de stad? Stalen schuifpuien zijn overal toepasbaar.

Onderhoudsvriendelijk: Je hebt zo goed als geen omkijken naar een stalen pui. Zo nu en dan met een sopje over je stalen kozijnen heen gaan, is voldoende.

Nadelen stalen puien

Hoge prijs: Het grootste nadeel van een stalen schuifpui is de hoge prijs die hiermee gepaard gaat. Staal staat dan wel voor jarenlange luxe maar daar moet je flink voor betalen. Houten of kunststof schuifpuien daarentegen, zijn een pak goedkoper.

Gewicht: Staal is relatief zwaar en daardoor moeilijk te installeren. Ook voor de bediening achteraf, doe je er goed aan om dit minpunt in overweging te nemen. Vooral voor oudere mensen, kan dit voor serieuze ongemakken zorgen.

Koude uitstraling: Houd jij van landelijke woningen met een warme uitstraling waarbij sfeer en gezelligheid voorop staat? Dan is een stalen schuifpui geen optie voor jou. Staal oogt elegant en smaakvol maar het geeft tegelijkertijd ook een koud karakter aan je woning.

Ben jij op zoek naar een duurzame schuifpui met een industriële look en ben je niet bang om hier een beetje meer voor neer te tellen? Dan is een stalen schuifpui beslist een prima keuze voor jou!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vraag een offerte aan
1. Welk type kozijnen zoek je?

2. Hoeveel kozijnen zou je graag laten plaatsen of vervangen?

3. Beschrijf je project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.