Schuifpuien: kosten, soorten en info

Een schuifpui is een speciale glazen deur, die bedoeld is om de binnenruimte met buiten te verbinden. Want door de glazen deuren lijkt de woonruimte naar buiten door te lopen, naar de tuin of het terras. Dat geeft een gevoel van licht en ruimte, waardoor een schuifpui de ideale aanpassing voor je huis is. Achter een groot kozijn geniet je van het uitzicht over je tuin, terwijl de warmte van de zon de kamer verwarmt. Met één simpele beweging gooi je de schuifdeuren open en de frisse lucht stroomt naar binnen. Dat is het fantastische effect van een schuifpui.

De voordelen van schuifdeuren

Naast de lichtinval en het groter ogen van de ruimte biedt het plaatsen van een schuifpui diverse voordelen. En daarbij valt het uitzicht op je terras of tuin misschien wel als eerste op. Want de glazen wand betrekt de tuin bij het huis, waardoor de woonkamer een mooier uitzicht krijgt, die je de ervaring van ruimte en luxe biedt. Daarnaast kan het je ook een gevoel van veiligheid geven, doordat je altijd precies kan zien wat er buiten gebeurt. Bovendien kun je de schuifdeuren helemaal open zetten tijdens warme dagen, zodat het heerlijk fris blijft in de woonkamer. Een ander voordeel is de luxueuze uitstraling van een schuifpui, die je huis direct een hogere verkoopwaarde geeft, zeker als die gecombineerd wordt met een aanbouw.

De kosten van een schuifpui

Of het nu gaat om nieuwbouw of een renovatie, voor elke woning zijn er geschikte en betaalbare schuifdeuren voor je huis leverbaar.

Zo heb je al kunststof schuifdeuren van 2 bij 2 meter vanaf ca. 1.500 euro.

Uiteraard is de prijs afhankelijk van diverse factoren, zoals formaat en materiaal. Hoe groter de afmetingen van de pui, hoe duurder de schuifpui. Maar ongeacht type en maat, een schuifpui dient altijd van degelijke kwaliteit te zijn en een goede isolatie te bieden.

Met het vergelijken van prijzen dien je op een aantal factoren te letten, waaronder het prijsverschil tussen houten, kunststof en aluminium schuifdeuren. Maar ook de verschillende types, extra opties en of prijzen inclusief glas, beslag en btw spelen een rol in het prijskaartje. Daarnaast zijn er vaak kortingsacties van toepassing, dus het loont om aanbiedingen in schuifdeuren in de gaten te houden. Door vrijblijvend offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers vind je snel de beste deal voor jou. Maar let wel op dat de specialist in schuifpuien de opdracht niet alleen voordelig maar ook deskundig uitvoert.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Verschillende soorten schuifdeuren

Een schuifpui wordt doorgaans op maat gemaakt, in allerlei stijlen, maten en materialen. Afhankelijk van je wensen en je persoonlijke woonsituatie kun je bepalen naar welke soort schuifdeuren je voorkeur uitgaat. Zo zijn er verschillende types leverbaar, van eenvoudig tot zeer geavanceerd. Oftewel van een standaard schuifdeur tot diverse luxere types in een hef- of een kiepschuifdeursysteem. Daarbij is elk type, voorzien van tweezijdig veiligheidsglas, uitvoerbaar in diverse materialen, zoals aluminium, kunststof, hout of staal, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Bedieningsgemak, stijl, afmetingen en isolerende resultaten vormen daarbij de belangrijkste verschillen tussen de diverse opties. We zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje.

Kunststof schuifpuien

kunststof kozijnen

Kunststof is een relatief goedkoop materiaal dat bekend staat om zijn veelzijdigheid. Kunststof kozijnen zijn bovendien sterk en vormen een prima keuze als je de deuren graag in een specifieke kleur wilt schilderen. Een kunststof schuifpui biedt dan ook een goede prijs-kwaliteitverhouding, terwijl het materiaal zelf vrijwel geen onderhoud vergt. Daarnaast is de isolatiewaarde uitstekend, en dankzij de grote variatie in modellen en stijlen is de keuze groot. In dit type schuifpuien op maat zijn er 3 verschillende prijsklassen te onderscheiden:

Aluminium schuifpui

Aluminium schuifdeuren hebben meerdere voordelen t.o.v. zijn broertjes in kunststof of hout. Zo zijn ze een stuk lichter, zeer sterk en duurzaam en bovendien heeft het materiaal nauwelijks onderhoud nodig. Aluminium roest niet en gaat zeer lang mee. Een ander belangrijk voordeel is het probleemloos kunnen verwerken van grote ramen. Want het openen en sluiten van de schuifdeuren verloopt uiterst soepel, ook bij grote oppervlakten. Bovendien is de isolatiewaarde zeer hoog. Het prijskaartje van een aluminium schuifdeuren valt weliswaar duurder uit dan de andere materialen, maar een aluminium schuifpui geeft een luxe en moderne uitstraling aan je huis, prima passend bij een modern interieur.

⇒ Vergelijk vrijblijvend offertes !

Houten schuifpui

houten schuifpuien

Een hardhouten schuifpui geeft een rijke, warme uitstraling. Het kwalitatief hoogstaande hout waarvan de pui is vervaardigd, is uitgerust met een schuif- of hefschuifsysteem en is duurzaam en water- en winddicht. Daarnaast heeft hout de beste isolatiewaarde in vergelijking met de andere materialen, maar vraagt wel om onderhoud in de vorm van regelmatig schuren en lakken. Houten schuifdeuren voldoen bovendien aan de strengste normen voor inbraakveiligheid terwijl de gelagerde wielen instaan voor een groot bedieningsgemak. De aanschafprijs zal lager liggen dan wanneer je voor aluminium kiest.

Hordeuren voor schuifpui

Na een warme zomerdag is het heerlijk om de schuifdeuren open te zetten en koele lucht binnen te laten. Vervelend genoeg ontkom je dan niet aan de insecten die naar binnen vliegen. Onhygiënische vliegen en zoemende muggen die jouw aangename avond verstoren. Dan is een hordeur voor je schuifdeuren een ideale oplossing, een praktische en decoratieve manier om te kunnen genieten van frisse lucht zonder ongedierte.

Er zijn verschillende types hordeuren leverbaar, zoals vaste hordeuren, rolhordeuren of plissehordeuren, in verschillende afmetingen. De plissehordeur is een van de meest verkochte hordeuren voor schuifpuien. Het voordeel van dit type is dat het gaas van de plissehordeur in een cassette opgeborgen zit, waardoor hij vrijwel onzichtbaar is als hij niet in gebruik is. In sommige gevallen is de schuifhordeur, een met gaas overspannen frame die over een rails schuift, ook een goede mogelijkheid.

Een schuifpui (laten) plaatsen

Als je voldoende technische ervaring hebt, kun je ervoor kiezen je schuifpui of openslaande deuren zelf te plaatsen. Maar zonder technische kennis is het verstandiger om het installeren van de schuifdeuren aan een professional over te laten, want voor een perfecte werking van de schuifdeuren dient de montage secuur te worden uitgevoerd. Bovendien draagt een goede installatie bij aan de isolatie van je huis, waardoor je energiekosten dalen. Door tijdig informatie te verzamelen over schuifdeuren op maat kun je makkelijk de kosten vergelijken. Ook reviews van consumenten kunnen daarbij helpen.

Kies je voor HR++ glas of Triple glas voor je ramen en schuifpuien? Dan kan je in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Het is dan wel belangrijk dat je de klus door een professional laat uitvoeren. Ook moet je er op letten dat je (kozijnpanelen ingerekend) minstens 10 m² in raamoppervlakte laat plaatsen.

Waar let je op bij het kopen van een schuifpui?

Schuifpuien kan je volledig naar wens op maat laten maken. Uiteraard let je daarbij op het gebruikte materiaal voor de diverse profielen, glassoorten en afwerking voor binnen- en buitenkant. Daarnaast kan je kiezen voor opties als ventilatieroosters en mogelijkheden in beslag, stijl en kleur.

Veiligheidsglas in een schuifpui

schuipui

Een ander punt van aandacht is veiligheid. Als het glas in een deur lager komt dan 0,85 m boven de vloer is tweezijdig veiligheidsglas een vereiste! Want een schuifpui wordt doorgaans redelijk intensief als doorlooproute gebruikt, wat de kans op stoten en breuk vergroot. Gelaagd-of veiligheidsglas bevat aan beide zijden een transparante folie die het raam sterker maakt, zodat deze bij breuk niet in scherpe stukken uiteenvalt. Een belangrijk punt in de keuze van je schuifpui.

Prijs berekenen

Ook het prijskaartje van je nieuwe schuifpui is uiteraard een cruciaal gegeven. In de meeste gevallen kun je de prijs van een schuifpui simpel en snel online berekenen. Door het gewenste type schuifpui te kiezen, de juiste maten in te voeren, en de opties die van toepassing zijn te kiezen, zie je direct wat jouw schuifpui gaat kosten. Maar let op: Prijzen zijn doorgaans exclusief montage en transportkosten. Informeer vooraf naar de geldende tarieven. Je kan daarom ook gratis offertes opvragen bij verscheidene specialisten. Zo zie je snel wat het zal kosten, en hoe de prijs wordt berekend.

⇒ Offertes vergelijken

Maak vooraf een schetsontwerp

Het is aan te raden foto’s of een bouwtekening voor je schuifdeuren te maken, die je aan je leverancier aanlevert. Noteer de juiste afmetingen (waaronder breedte en hoogte van de opening in de gevel) en geef de schuifrichting aan van de verschillende delen en eventueel de gewenste kleuren. De technische afdeling zal alle gegevens nalopen, en vervolgens je wensen met je doorlopen, waarna de opdracht in gang gezet kan worden. Voor aanvullende of afwijkende wensen kan er uiteraard vrijblijvend een offerte op maat gemaakt worden.

Levertijd van maatwerk schuifpuien

Op kunststof schuifpuien zit doorgaans een levertijd van ca. 3 tot 4 weken. Bij aluminium schuifpuien is dit 4 tot 5 weken. De planning van de werkzaamheden wordt nauwkeurig genoteerd en naar de klant gecommuniceerd, zodat je precies weet wanneer je je nieuwe schuifpui kunt verwachten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vraag een offerte aan
1. Welk type kozijnen zoek je?

2. Hoeveel kozijnen zou je graag laten plaatsen of vervangen?

3. Beschrijf je project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.