Hordeuren voor schuifpuien: type hor, prijzen en info

Er is niets zo vervelend als vervelende beestjes die in de zomer je woning binnen komen. Met een hor kun je hier eenvoudig mee afrekenen. Je kunt een hor vakkundig laten plaatsen door een specialist. Hiermee ben je gegarandeerd van een strak en vakkundig resultaat. Ben je benieuwd wat hierbij zoal komt kijken? Bekijk dan de onderstaande tekst en lees welke soorten er zoal zijn, wat hordeuren voor schuifpuien zoal kosten, wat de voordelen zijn, hoe je een hordeur op maat kunt laten maken en hoe je de hordeuren zo optimaal mogelijk onderhoudt.

Hordeuren voor schuifpui: soorten horren

kunststof schuifpui

Een hordeur voor je schuifpui is zeer populair en maakt je schuifpui helemaal af. Er zijn tal van mogelijkheden wanneer je een hordeur wilt plaatsen, het kiezen van de juiste is dan ook vaak een lastige klus. Over het algemeen verschillen de hordeuren in afmeting, materiaal en kwaliteit. De meest bekende type hordeuren zijn de plissé hordeuren, de rolhor deuren en de schuifhor deuren.

De plissé hordeur

De plissé hordeur is een soort stevig schuifbaar gordijn dat perfect aansluit op het kozijn. Deze hordeuren zijn eenvoudig te monteren en zijn zeer licht te bedienen.

Rolhordeur

Naast de plissé hordeuren is een veel gekozen optie de rolhordeur. Dit is een deur dat beschikt over een veersysteem. Een rolhor is zeer windvast en biedt een stevige en langdurige kwaliteit. Het systeem rolt zich eenvoudig op wanneer gewenst en is zeer eenvoudig in te stellen.

Schuifhor

Ten slotte zijn er de populaire schuifhordeuren. Deze systemen worden vaak gekozen voor zeer grote deuren of ramen. De schuifpui dient voor dit systeem te beschikken over een rails waaraan de schuifhor bevestigd kan worden. Het systeem is eenvoudig afneembaar waardoor je de hor ook kunt verwijderen wanneer je het niet nodig hebt.

Welk type hor het meest voor jou woning geschikt is hangt samen met jouw persoonlijke voorkeuren. Indien je twijfelt over het juiste systeem kun je altijd om advies vragen van een specialist en bekijken wat in jouw situatie de juiste keuze zal zijn. Vergelijk altijd diverse specialisten en zorg ervoor dat je kiest voor een voordelige specialist bij jou in de buurt.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Wat kosten hordeuren voor schuifpuien?

De kosten van een hordeur zijn sterk afhankelijk van tal van factoren, zoals de afmeting van de hor, het type materiaal en de kwaliteit. Om toch een beeld van de totale kosten te krijgen kun je rekening houden met richtprijzen, dit zijn prijzen waarbij de totale kosten van bepaalde horren zijn berekend, inclusief plaatsing.

Type hor Richtprijs
Plissé hor €130 – €150
Rolhorren en schuifhorren €80 – €120

Deze prijzen zijn berekend voor een deur van 120 m bij 215 m, inclusief plaatsing.

De totale kosten hangen samen met het type hor dat je kiest, de afmeting en van het uurtarief van de installateur. Wil je graag zo voordelig mogelijk uit zijn? Bekijk dan eerst diverse offertes voordat je een specialist kiest voor het laten plaatsen van je hor. Vergelijk diverse offertes en bespaar flink op de totale kosten voor het laten plaatsen van je hor.

⇒ Vergelijk offertes

Voordelen hordeur voor je schuifpui

horEen hordeur voor je schuifpui biedt tal van voordelen en wordt dan ook vrijwel altijd aangeraden wanneer je een schuifpui laat plaatsen. Een hor bied je namelijk enorm veel rust en bescherming. Met een hor reken je namelijk af van vervelende beestjes in de zomer die zomaar je woning binnen vliegen of kruipen.

Ook zorg je voor net wat extra schaduw in je woning indien je een donker gekeurd hor kiest. Hiermee blijft het in de zomer een stuk koeler in je woning en heb je geen last van de felle zon die in je woning schijnt.

Een ander voordeel van een hor is dat je de systemen vrijwel altijd eenvoudig kunt gebruiken indien het van belang is en kunt ontkoppelen wanneer het niet nodig is. Zo kun je de systemen vaak ontkoppelen in de winter of tijdens momenten wanneer je er geen gebruik van wilt maken. Hiermee bieden de horren een optimale flexibiliteit. De systemen gaan daarnaast langdurig mee en dienen vrijwel zelden vervangen te worden. Indien het materiaal met zorg geplaats wordt kun je jaren van de horren genieten en blijf je altijd optimaal beschermt.

Hordeur op maat laten maken

schuifdeurUiteraard is het ook mogelijk om een hordeur op maat te laten maken. Indien jouw deur of raam afwijkt van de standaardmaten, kun je ervoor kiezen om jouw hordeur volledig op maat te laten maken. Een specialist zal hierbij zorgen dat het systeem naadloos op de schuifpui aansluit en hiermee de optimale verbinding maakt tussen de schuifpui en de hor naar keuze. Ook kijkt een specialist hierbij welke hordeuren het meest geschikt zijn voor jouw type kozijn en woning. Je kunt vervolgens samen in overleg bepalen welk type hor en welke kleur gaas het meest geschikt is. Hiermee zorg je voor een stijlvol geheel dat exact aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Om een idee te krijgen van de kosten voor het op maat laten maken van je hordeur, is het ten alle tijden aan te raden om uitvoerig advies te vragen en diverse offertes met elkaar te vergelijken. Hiermee zorg je ervoor dat je altijd een goede indicatie krijgt van de totale kosten en zorg je dat je altijd zo voordelig mogelijk je hor op maat laat maken.

⇒ Prijzen vergelijken

Hordeur onderhouden

Een hordeur gaat in principe enorm lang mee. Zo is het materiaal vaak zeer stevig en dien je de hor enkel te vervangen indien hier gaten in zijn gekomen door een ongelukje. Om het materiaal echter zo optimaal te onderhouden is het aan te raden om het gaas geregeld schoon te maken. Hiermee kun je de levensduur van de hor verlengen. Dit kun je het best doen indien er bijvoorbeeld vlekken op zijn gekomen of indien het materiaal plakkerig aanvoelt.

Om de hordeuren zorgvuldig af te nemen kun je het best gebruik maken van een natuurlijk of zachtaardig schoonmaakmiddel en een zachte doek om het materiaal af te nemen. Hiermee zorg je ervoor dat je het materiaal niet onnodig aantast en het gaas schoon en vetvrij blijft. Zorg ervoor dat je niet te hard poetst en het materiaal hierdoor onnodig beschadigd.

Daarnaast kan het voorkomen dat er haren of pluizen op de hor komen, bijvoorbeeld wanneer je een harige viervoeter in huis hebt. Om de haren en pluizen eenvoudig van de hor te halen kun je gebruik maken van een pluizenroller. Hiermee kun je eenvoudig alle kleine stofjes en pluisjes van de hor verwijderen zonder dat je de horren uit de schuifpui hoeft te halen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vraag een offerte aan
1. Welk type kozijnen zoek je?

2. Hoeveel kozijnen zou je graag laten plaatsen of vervangen?

3. Beschrijf je project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.