Kunststof schuifpui: prijzen, plaatsing en kosten

Een kunststof schuifpui, ook wel schuifdeur genoemd, biedt tal van voordelen voor je woning. Zo creëer je enorm veel lichtinval en verhoog je daarmee eenvoudig je leefcomfort. Er zijn echter tal van verschillende soorten schuifpuien verkrijgbaar en de kosten voor het laten plaatsen kunnen sterk uiteenlopen per specialist. Voor je je nieuwe kozijnen koopt, is het altijd een goed idee om meer te weten te komen over het materiaal, het onderhoud en wat het gaat kosten.

Kosten schuifpui

Een schuifdeur is een handige manier om je terras of tuin moeiteloos met je leefruimtes binnenhuis te verbinden. Een schuifdeur biedt meer gemak, ruimte en lichtinval en is een duurzame investering in je woning. Zo zorg je met een schuifdeur namelijk voor een waardestijging van je woning en gaat het materiaal jarenlang mee. Kunststof is daarnaast zeer eenvoudig in onderhoud en vergt het weinig onderhoudskosten.

Indien je een schuifdeur overweegt is het uiteraard handig om een schatting van het totale kostenplaatje het hebben. Gezien er vele mogelijkheden zijn met een schuifpui zijn de kosten echter sterk uiteenlopend.

👉 Wel kun je rekening houden met een totale kosten tussen de 1.800 en de 4.500 euro voor het laten plaatsen van een schuifpui. Deze kosten hangen uiteraard samen met het type schuifpui, het materiaal, het glaswerk en de uurtarieven van een specialist.

Wanneer je een nauwkeurig beeld wilt krijgen van de totale kosten voor jouw situatie, dan kun je het best diverse offertes vergelijken en kijken wat voor jouw specifieke situatie het meest gunstigst is. Bereken de afmetingen van jouw gewenste schuifpuien en vraag om gedetailleerd advies voor jouw klus.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Kunststof schuifpui prijzen inclusief plaatsen

kunststof schuifpuiHet laten plaatsen van een kunststof schuifdeur is altijd een duurzame investering in je woning. Je creëert er eenvoudig enorm veel ruimte en licht mee en verhoogt daarmee het leefcomfort en de waarde van je woning. De kosten voor het laten plaatsen van een schuifpui kunnen echter zeer uit een lopen en kunnen variëren tussen de 1.800 en 4.500 euro.

Type schuifpui Richtprijs
2-delige schuifdeur van ong. 3 m breed €1.800 – €4.500
3-delige schuifdeur van ong. 4,5 m breed €2.500 – €3.000
4-delige schuifpuien van 5 tot 6 m breed €3.300 – €4.500

Indien je de schuifpuien wilt afwerken, bijvoorbeeld in een gewenste kleur, kun je ervoor kiezen om het kozijn te laten schilderen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte schuifpui of een andere kleur die bij de stijl van je woning past. Voor schuifdeuren op maat houd je best rekening met extra kosten.

Om te weten hoeveel jouw nieuwe schuifpuien gaan kosten, kan je diverse offertes te vergelijken. De prijs per specialist kan namelijk flink variëren en elke vakman hanteert zo zijn eigen prijzen. Vergelijk daarom verschillende offertes en bespaar flink op de totale kosten voor het professioneel laten plaatsen van een kunststof schuifpui.

⇒ Vergelijk offertes

Schuifpui vervangen

Kozijnen

Indien je huidige schuifdeur niet meer van voldoende kwaliteit is, zoals wanneer het kozijn zichtbare beschadigingen of slijtage heeft, kun je ervoor kiezen om je huidige schuifpui te laten vervangen. Wanneer je de schuifpui laat vervangen kan de schuifdeur vervolgens weer vele jaren mee.

De kosten voor het laten vervangen van een schuifdeur vallen vaak lager uit dan het laten plaatsen van een volledig nieuwe schuifpui. De reden daarvoor is omdat de ruimte al geschikt is voor het laten plaatsen van een schuifpui. Er hoeven dus geen flinke werkzaamheden worden uitgevoerd en de schuifpui kan enkel worden vervangen met nieuw materiaal. De kosten kunnen hierdoor laag blijven. Een schuifpui vervangen kan op diverse manieren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit diverse modellen en uit materiaalsoorten, het type glas en de kleur van het kozijn, zoals bijvoorbeeld een moderne zwarte schuifpui. Je kunt hiermee de schuifdeur volledig afstemmen op jouw woonruimte en zorgen voor een stijlvol geheel.

Soorten kunststof schuifpui

soorten kunststof kozijnenWanneer je kiest voor een kunststof schuifdeur heb je enorm veel mogelijkheden. Zo verschillen de schuifpuien onderling in afmeting, model en kwaliteit. Ook zijn de kunststof schuifpuien beschikbaar in verschillende kleuren. Hiermee kun je zorgen voor een stijlvol geheel en kun je een schuifpui kiezen die volledig bij je woning past. Om goed op de hoogte te zijn van de verschillende kunststof schuifpui uitvoeringen is het belangrijk om verschillende bedrijven te vergelijken en de schuifpuien te vergelijken in kwaliteit en uitvoering.

Over het algemeen worden kunststof schuifpuien in standaardafmetingen geleverd. Zo heb je bijvoorbeeld een 2-delige schuifpui, een 3-delige schuifpui en een 4-delige schuifpui. Welk formaat voor jouw woning het meest geschikt is hangt uiteraard samen met de beschikbare ruimte in je woning.

Meet altijd zorgvuldig op wat jouw afmetingen zijn en kom niet voor verrassingen te staan. Twijfel je over welke soort kunststof schuifpui voor jou het meest geschikt is, raadpleeg dan de hulp van een professional en vraag om vakkundig advies over de meest geschikte schuifpui voor jouw situatie.

Voordelen kunststof schuifpui

kozijn vervangen

Een kunststof schuifpui kent vele voordelen ten opzichte van een schuifpui van andere materiaalsoorten. Zo geven experts aan dat een schuifpui van kunststof over het algemeen veiliger is dan hout en daarnaast een uitstekende isolatiewaarde biedt.

Een ander groot voordeel van kunststof ten opzichte van andere materiaalsoorten is dat kunststof zeer voordelig is. Zo zijn schuifpuien van kunststof over het algemeen vaak het goedkoopst van alle materiaalsoorten en kun je door voor kunststof te kiezen flink op de totale kosten voor het laten plaatsen van schuifpuien besparen.

Nadelen kunststof schuifpui

Kunststof schuifpuien hebben ook enkele nadelen. Zo geven gebruikers aan dat kunststof over het algemeen een minder authentieke uitstraling biedt dan ten opzichte van hout. Hout geeft vaan een natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan een woning wat met kunststof vaak niet te evenaren is.

Tegenwoordig zijn er echter vele kunststof materialen die lastig te onderscheiden zijn van echt hout. Dit zijn de kunststof houtlook schuifpuien. Deze schuifpuien bieden de kwaliteit en optimale isolatiewaarde van kunststof en bieden dezelfde authentieke look dat hout kan bieden.

Daarnaast wordt het vaak als nadeel gezien dat kunststof minder zwaar is. Hout daarentegen biedt vaak een wat meer robuustere en zwaardere indruk, waaraan kunststof over het algemeen niet aan kan tippen. Indien je twijfelt over de materiaalkeuze, kun je altijd de hulp inschakelen van een professional en vragen om vakkundig en persoonlijk advies.

Zorg ervoor dat je de verschillende aanbieders van kunststof schuifpuien, of schuifpuien in een andere materiaalsoort, uitvoerig met elkaar vergelijkt en bespaar hiermee flink op de totale kosten voor het laten plaatsen van een professionele en hoogwaardige schuifpui.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vraag een offerte aan
1. Welk type kozijnen zoek je?

2. Hoeveel kozijnen zou je graag laten plaatsen of vervangen?

3. Beschrijf je project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.