Draaikiepramen op maat: soorten, kozijnen en prijs

Een draaikiepraam is veiliger, beter ventileerbaar en gewoon een stuk handiger. Zo kunt het raam veilig laten open staan, en op een kier zetten om zo te zorgen voor een optimale ventilatie. Er zijn diverse soorten draaikiepramen en het kiezen van het juiste exemplaar is dan ook een lastige opgave. In de onderstaande tekst lees je alles wat van belang is wanneer je een draaikiepraam wilt kopen.

Wat kost een draaikiepraam?

Draaikiepramen zijn ramen met een kozijn die beschikken over een kiepfunctie. De ramen beschikken over een ventilatiestand. In het kozijn zijn scharnieren bevestigd waardoor het raam eenvoudig op een kiepstand gezet kan worden.

Een kunststof draaikiepraam biedt vele voordelen en is dan ook razend populair. Draaikiepramen hoeven vaak niet veel duurder te zijn dan doorsnee ramen en zijn over het algemeen redelijk voordelig.

👉 Zo kun je rekenen op prijs tussen de 100 en 700 euro per raam.

De totale kosten van een kunststof draaikiepraam zijn echter sterk uiteenlopend en kunnen onderling flink verschillen per specialist en per type raam. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het type materiaal kozijn en het type glas. Indien je besluit een draaikiepraam te laten monteren is het dan ook altijd aan te raden om diverse specialisten en bedrijven met elkaar te vergelijken. Hiermee kun je flink op de totale kosten besparen.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om een draaikiepraam te laten plaatsen in een bestaand kozijn. Ook hiermee kun je eenvoudig besparen op de totale kosten en hoef je enkel nieuw glas en het raamsysteem aan te schaffen.

⇒ Vraag gratis offertes aan !

Draaikiepraam in bestaand kozijn

kozijnen plaatsen

Wanneer je een draaikiepraam wilt plaatsen dien je vaak het kozijn volledig te verwijderen. Een draaikiepraam demonteren is een lastige klus waarin vaak veel tijd gaat zitten. Echter zijn er ook specialisten die eenvoudig je bestaande raamkozijn kunnen ombouwen tot een draaikiepkozijn.

Een specialist zal je huidige kozijnen beoordelen en bekijken of deze nog van voldoende kwaliteit zijn. Met behulp van een renovatiesysteem kunnen de bestaande kozijnen die nog in goede zijn gebruikt worden om hiervan een draaikiepkozijn te maken. Je kunt hierdoor vaak flink op de totale kosten besparen voor een draaikiepraam demonteren en de montage- en materiaalkosten.

Wanneer je kiest om een draaikiepraam te laten plaatsen in een bestaand kozijn dien je enkel het type raamsysteem te kiezen en de kwaliteit glaswerk dat je erin wilt laten zetten. Ook kun je bekijken of je wellicht een inzethor wil laten plaatsen of rolluiken wilt laten monteren.

Voordelen draaikiepraam in bestaand kozijn?

draaikiepraam plaatsen

Een draaikiepraam biedt vele voordelen en is dan ook een populaire keuze onder vele huiseigenaren. Een groot voordeel van het type raam is wellicht de ventilatiestand draaikiepraam waarover het raam beschikt. Deze stand biedt de mogelijkheid om je raam op een uitstekende positie te plaatsen voor de optimale ventilatie van je ruimte, zonder dat regen binnen komt of het raam kapot waait.

Ook zijn draaikiepramen beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Hiermee kun je kiezen voor een raam en kozijn dat volledig naar de stijl van jouw woning kan worden aangepast.

Het grote voordeel van het laten plaatsen van een draaikiepraam in een bestaand kozijn is dat je flink kunt besparen op de totale kosten. Je hoeft namelijk geen nieuwe kozijnen aan te schaffen en dient enkel het raamframe systeem aan te schaffen en een nieuw raam. Je hebt hiervoor keuze uit tal van opties. Een specialist kan je hier vaak uitgebreid advies in geven en kijken wat voor jouw situatie het meest gunstig is.

Daarnaast kan een draaikiepraam vaak volledig op maat gemaakt worden. Hierdoor kan het systeem eenvoudig tussen de huidige kozijnen geplaatst worden. Zo zijn de meeste draaikiepramen eenvoudig direct te monteren in bestaande kozijn afmetingen en zijn de ramen in een keer passend.

⇒ Vergelijk gratis offertes

Kunststof draaikiepraam

kunststof raamkozijn

Kunststof draaikiepramen zijn ramen met een kozijn van kunststof die een kiepfunctie hebben. Het materiaal is zeer duurzaam en biedt daarmee een lange levensduur. Ook is het materiaal eenvoudig te onderhouden en vergt het weinig omkijken. Je kunt het materiaal eenvoudig afstemmen naar de stijl van je woning en hiermee zorgen voor een stijlvol geheel.

Je kunt kunststof draaikiepramen eenvoudig combineren met ventilatieroosters, roeden en rolluiken. Ook zijn kunststof draaikiepramen geheel op maat te maken. Hiermee kun je het raam geheel naar wens gebruiken en profiteren van de vele voordelen dat de toevoegingen aan het raam bieden. De kunststof kozijnen van het draaikiepraam bieden daarnaast een optimale isolatiewaarde en geven de woning een stijlvolle aanblik.

Houten draaikiepraam

Veel mensen kiezen voor een houten draaikiepraam. Hout heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling en wordt daarom veel gekozen als materiaalsoort voor de kozijnen van draaikiepramen. Het materiaal is duurzaam en eenvoudig te onderhouden.

Hout kan eenvoudig overgeschilderd worden en kan daarom in elk gewenste kleur geleverd worden. Hiermee zorg je voor een stijlvol geheel en zorg je ervoor dat de kozijnen van het kiepraam altijd bij de stijl van je woning passen.

Ten slotte zijn houten draaikiepramen ideaal om op maat te laten bestellen en de ramen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met verschillende glassoorten en draaikiepraam systemen. Hiermee zorg je voor een keurige afwerking en een prachtig eindresultaat.

⇒ Gratis offertes

Inzethor draaikiepraam: soorten

Met name in de zomer kunnen vliegen, muggen en andere insecten heel vervelend zijn. Zowel voor je nachtrust als voor de hygiëne binnenshuis. Met een handige inzethor kun je dit eenvoudig voorkomen. Ook kun je een inzethor gebruiken voor een draaikiepraam. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten.

Een inzethor draaikiepraam is verkrijgbaar in bijvoorbeeld een plisse draaikiepraam systeem, een rolhor, een magnetische hor of een hor systeem met klittenband bevestiging. Deze systemen passen allen in een draaikiepraam. De keuze voor het type systeem dat je kiest hangt samen met je persoonlijke voorkeuren en de mogelijkheden voor jouw type draaikiepraam. Wanneer je hierover twijfelt kun je altijd deskundig advies vragen bij een specialist en vragen wat in jouw situatie zoal mogelijk is.

Een plisse draaikiepraam systeem is een soort gordijn dat aan de boven- en onderzijde van een kozijn bevestigd kan worden. Het gordijn kan hierdoor op zijn plaats blijft hangen wanneer het raam op kiepstand staat. Een plissé hor biedt je volledige controle over privacy en over de hoeveelheid lichtinval.

Een rolhor is een van de meest eenvoudig ophangsytemen. Deze systemen zijn de ideale oplossing voor kiepramen of ramen die naar buiten draaien. De rolhorsystemen kunnen zowel in als op het kozijn gemonteerd worden.

Naast een rolhor kiezen vele mensen voor een magnetische hor als inzethor. Deze systemen werken met een handige zelfklevende magneet die je eenvoudig aan je kozijn kunt bevestigen zonder te hoeven boren, schroeven of nieten.

Ten slotte zijn er de klittenband systemen voor het gebruik met een draaiklepraam. Ook voor deze systemen dien je niet te hoeven boren, schroeven of nieten en kun je de klittenband rand eenvoudig aan de zijkanten van het kiepraam plaatsen. Het systeem is vaak zeer voordelig en is eenvoudig in gebruik.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Vraag een offerte aan
1. Welk type kozijnen zoek je?

2. Hoeveel kozijnen zou je graag laten plaatsen of vervangen?

3. Beschrijf je project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.